Ispunjen život

Šta je za tebe savršena nedelja?

nedelja odmor uzivanje prijateljiŽivotna faza u kojoj se trenutno nalazimo i navike koje nosimo iz djetinjstva i roditeljskog doma imaju veliki uticaj na to kako provodimo i doživljavamo svoju slobodnu nedelju.

Sa svojim životnim iskustvom, sa 40+ i sa današnjim tempom života cijenim svoje slobodno vrijeme mnogo više nego ranije, i nedelja je dobila veliki prioritet u mom životu. Ja inače ne radim vikendom, i nedelja je dan koji, u najvećoj mjeri, sama mogu da kreiram po svojim željama i normama. Taj osjećaj da ispunjenost mog slobodnog dana zavisi samo od mene je zaista fenomenalan.

Ovo je naš život, i kad predjemo u novu životnu fazu treba da zastanemo i da se zapitamo šta nam je sada važno i šta nam je prioritet. Za mene je taj prelazak u životnu fazu kada je sin postao punoljetan, dobio vozačku dozvolu i sam počeo da se vozi na svoje aktivnosti bio zaista veliki preokret. Manje obaveza i mnogo više slobodnog vremena, postali su moja realnost. Moj životni stil se totalno promijenio, a samim tim i moja razmišljanja, interesovanja i moje životne vrijednosti.

Ja ne pravim dugu listu obaveza koje trebam postići nedeljom, u stvari uopšte nemam listu. I to je moj svjesni izbor, zbog kojeg sam zaista zadovoljna.

Šta je tvoj prioritet nedeljom? Praviš li svjesne izbore za sebe ili puštaš da se stvari ,,dese’’?

Za mene je nedelja dan bez fitnesa i trčanja, tako da i tijelo i um imaju zasluženi dan odmora što je jako važno za obnavljanje energije. Volim da osjećam opuštenost, harmoniju i sreću, što je za mene čitanje, boravak u prirodi i druženje. često je to podnevna šetnja do obližnjeg restorana na nedeljni branč i uživanje u ukusnim specijalitetima. I što je najvažnije, sa osobama do kojih mi je stalo i u čijem društvu zaista uživam. To je moja savršena nedelja

Želim vam divnu nedelju od ♥️

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *