Ispunjen život

Poziv na jutarnji ritual za ispunjen dan

Divna ženo, ljeto se bliži kraju, godišnji odmori prolaze, djeca se spremaju za školu, a mi imamo priliku da sumiramo ljeto koje je iza nas. Znam da mnogo žena baš u ovo doba godine razmišlja šta žele ostvariti ili unaprijediti u svom životu, naročito u ostataku ove neobične 2021. godine.
 
Jutarnja rutina je način na koji počinješ svoj dragocjeni dan, a znamo da početak dana ima ogroman uticaj na tvoje raspoloženje, kvalitet i uspjeh tokom dana. A sve što uradiš ili ne uradiš tokom dana određuje šta ćeš ostvariti i koliko ćeš unaprijediti svoj život do kraja godine, zar ne?
 
Jutarnja rutina može da se sprovodi na mnogo načina, kao sto su čitanje, jutarnja gimnastika, meditacija ili nešto sasvim drugo. Ono što je ključno jeste namjera koju dajemo svom umu i osjećaj koji budimo u sebi!

Moja sadašnja jutarnja rutina je vježba disanja iz Wim Hof metode. Ja sam je počela primjenjivati na biznis akademiji prije više od godinu dana, gdje nam je bila prva vježba svako jutro. Osjećala sam brojne benefite u svom tijelu i životu od prvog dana, a vježba je jednostavna i ne zahtjeva nikakva prethodna znanja.

Zato od srca želim da je podijelim sa tobom radnim danima u 6.00h, da je primjenjuješ i da i ti osjetiš korisne promjene u vidu veće životne radostisnažnije voljeviše inspiracijeunutrašnji mir i onaj osjećaj da si uradila nešto fantastično za sebe!

Pobjedi svoje izgovore

Ako si sada pomislila: ,,Ja ne mogu da ustajem u 6”  ili ,,Ja radim od 6” … imam prijedlog za tebe. Vježbe ostaju snimljene na facebook stranici, pa ti uradi vježbu čim se probudiš i imaj petnaestak minuta za sebe i svoju jutarnju rutinu. Odvoji vrijeme koje će te učiniti izuzetnom ženom!
 
Ne dozvoli da izgovor postane tvoja prepreka.

Disanje

Možda misliš sada: “Pa disanje je banalna stvar koju svaka osoba radi”. Međutim, Wim Hof i mnogi drugi naučnici potvrđuju da je svjesno disanje naša najveća moć koju imamo. Pa hajde da iskoristimo potencijale ove snažne metode koju je kreirao jedan poseban čovjek, Nizozemac i da stvaramo nove korisne navike zajedno.

Benefiti vođene vježbe disanja Wim Hof su brojni, a ovdje su neki od njih:
  • – puni ćelije kisikom što smanjuje stres, a povećava tvoju energiju,
  • – jača snagu tvoje volje,
  • – povećava imunitet,
  • – jača tvoj um i tijelo.

Ovdje možeš pogledati snimak sa izazova za žene u februaru gdje smo gradile korisnu jutarnju rutinu, čuti više detalja i osjetiti energiju zajedničke podrške.

Kada i gdje se vidimo?

Početak: Ponedeljak 06.09 tačno u 06.00h.
Radnim danima 6.00 – 6.15h
Mjesto: FB stranica Ispunjen život. 
Zaprati stranicu kako bi ujutro u 6.00 dobila obavijest da ritual počinje.

Divna ženo, radujem se od srca da te vodim kroz naučno dokazanu vježbu disanja, da te podržim u tvojoj fantastičnoj odluci da izgradiš jutarnju rutinu i da osjetiš energiju drugih žena sličnih sebi!
Kornelija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *