Ispunjen život

Godine su samo broj!

Da li znaš da sam ja postala preduzetnica sa 49 godina. To možeš i ti postati, ako je to ono o čemu sanjaš ili jednostavno želiš da promijeniš stil života i isprobaš nešto drugačije. Dok razmišljaš da li da zaplivaš u preduzetničke vode, može ti pomoći moj primjer da se otvoriš za nove oblasti izvan tvoje struke! I da se ne osjećaš ograničeno sa svojom sadašnjom strukom. Ja sam iz struke administrativni asistent sa velikom radošću preusmjerila svoja učenja i interesovanja u lični razvoj. Postala profesionalni coach što je potpuno suprotna profesija od brojeva, faktura i obračuna!

Jedan od najčešćih razloga zašto žene oklijevaju pokrenuti svoj biznis jesu godine. Dok neke misle da su premlade i da ima vremena, druge misle da je sa četrdeset plus prekasno za novi početak i da svijet traba da ostaje na mlađima! I takav stav na nesvjesnom nivou, proizvodi strah, nesigurnost i ogromnu potrebu za podrškom najbližih ljudi iz okruženja, naročito muža, djece, roditelja, prijatiljica…

Budi najveća podrška samoj sebi

Žena koja je nesigurna zbog svojih godina i osjeća da nema podršku često živi uvjerenje da je bez podrske nemoguće. Okej, ako zaista nemaš podrsku muža, djece i prijateljica jeste teže zaplivati u svoj novi biznis, ali je moguće! Znam da se pitaš kako ću sama, i dobro je da se pitaš.

Iz ličnog iskustva, mogu da ti kažem da je najveća podrška u tebi samoj. To je vjera u sebe. Da povjeruješ da je moguće, da zaslužujes i da možeš! Vjeru u sebe gradiš kada imas jasnoću svojih snova, u ovom slučaju jasnoću tvog biznisa.
Jasnoću svog biznisa možeš dobiti odgovaranjem na nekoliko zlatnih biznis pitanja:
Šta je to što ti tačno želis da ostvariš? Koje vještine su mi potrebne/dodatne edukacije? Kako ću doći do te vještine/edukacije, korak po korak? Kada tačno ostvarujem to? Na kraju, u dubini svog srca nađi odgovor zašto je meni moj biznis važan? Šta će meni moj biznis donijeti?

Kada sebi odgovoriš iskreno na ta pitanja, pozivam te da razmisliš da li i dalje želis svoj biznis?
Ako je odgovor da, ti imaš sjajnu jasnoću i zaista znaš šta je tebi važno u životu. Jasan cilj tvog biznisa koji je tebi lično važan je zapravo najveća motivacija. To je najsnažnija motivacija kada dolazi iznutra, vjera u samu sebe raste i postaješ najveća podrška samoj sebi. Kada imaš vjeru u samu sebe, godine postaju samo broj, a tvoja potreba za spoljšnjim podrškom postaje manja.

Za realizaciju svakog cilja je potrebno vrijeme, zato postavi realna vremenska očekivanja. Definiši prve korake i akcije koje ćeš da radiš i šta već danas možeš da uradiš? Kada imaš jasnoću, vrijeme i konkretan plan tvoj strah i sumnja postaju zamjenjeni vjerom u sebe i unutrašnjom motivacijom. Ključno za tvoju vjeru u samu sebe i tvoj konacni uspjeh u biznisu je da sprovodiš svoj plan i da zaista radiš sve što je potrebno. Svakoga dana uradi makar nešto i malo po malo radi na svom biznisu.

3 efikasna alata za održavanje vjere u sebe

Želim ti da se osnažiš iznutra i da znaš da su godine samo broj! Zato od srca dijelim sa tobom tri efikasna alata iz najpoznatije metodologije uspjeha na svijetu koji će podržavati tvoju vjeru u sebe dok plivaš preduzetničkim vodama.

Fleksibilnost – izuzetno važan način razmišljanja i djelovanja koji moraš imati kada si žena preduzetnica i radiš na svom biznisu. Fleksibilnost se uči, vježba i povećava kroz primjenu. Fleksibilnost znači da stalno pronalazimo nova rješenja i nove načine da rjesimo probleme na koje neminovno nailazimo tokom pokretanja i vođenja svog biznisa. Odnosno, fleksibilnost ti pomaže da uvijek ostaješ na istom putu, da lakše rješavaš prepreke i da radiš u svom biznisu na nove načine.

Motivacija – biće loših dana kada ti ponestane motivacije. U takvim momentima zastani za trenutak, jer je veoma bitno da što prije promijeniš svoje nekorisno stanje. Udahni nekoliko puta duboko i pomisli na svoj fantastični biznis. Odgovori sebi na pitanje ,,Zašto mi je moj biznis važan“? Piši, piši poruke svog srca i osjeti kako motivacija ispunjava tvoj um i tijelo.

Samopouzdanje – biće dana kada posumnjaš u svoje sposobnosti i vještine ili kada misli skrenu ka analizi tvojih godina. To je sasvim prirodno kada smo u procesu promjene posla i načina života. Samopouzdanje možeš da podigneš ovom efikasnom vježbom za nekoliko minuta. Zamisli svoj ostvareni biznis u punom rastu, zamisli jedan idealan dan i sebe u svom fantastičnom biznisu. Oživi što više detalja. Šta misliš?
Šta radiš? Kako se osjećaš? Sa kim si? Šta ti govore? Kakva si ti postala osoba i žena?

Blagodeti online podrške.

Svaka životna promjena i pokretanje biznisa je lakša i jednostavnija kada možemo podijeliti svoje snove, strahove i pronaći inspiraciju sa ženama koje su već ostvarile slične ciljeve. Danas smo sretne da postoje sjajne online mogućnosti da dobijemo podršku koja nam je potrebna.

Sa željom da pomognem odvažnim ženama i ponudim znanje koje sam stekla kako bi taj proces tekao što bolje i bezbolnije, ja sam osnovala FB grupu Ispunjena žena. U grupi bavimo se inspiracojim, učimo i vjerujemo u lični rast! Pored korisnog sadržaja i uživo predavanja, u grupi dobijate podršku žena slične energije koje se aktivno bave sobom i svojim životom. Ako želis da budeš dio ekskluzivne FB grupe Ispunjena zena možeš se jednim klikom uclaniti sada https://www.facebook.com/groups/ispunjenazena/

Na mom blogu ispunjenzivot.com je mnogo korisnih tekstova koji te mogu inspirisati, osnažiti i podržati da ostvaris jos bolji i ispunjeniji zivot.

Ako primjećuješ da je individualna podrška najbolje rješenje za tebe, možeš se prijaviti pa uvodnu besplatnu coaching konsultaciju putem https://ispunjenzivot.com/

Radujem se da vas podržim na vašem jedinstvenom biznis putovanju.

Izvor: Magazin Shine, 17.04.2021.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *