Ispunjen život

Coaching

Šta je coaching?

Profesionalni coaching je moderan način stručne podrške koji vam omogućava da uz pratnju coach-a dođete do željenog cilja. Svrha coachinga je da na jednostavan i praktičan način otkrijete šta je vama zaista važno, da „otključate“ svoje potencijale, i da unaprijedite vaš lični i profesionalni život.

Svi se trudimo da živimo najbolje što znamo i da rješavamo životne izazove po svojim ličnim programima i obrascima. Međutim, nekada u životu nailazimo na situacije gdje nam je potrebna pomoć drugih. I najuspješnije osobe se susreću sa izazovima vlastitih ograničenja, strahova i nedoumica, ali tada oni to mijenjaju uz pomoć i podršku profesionalnog coacha.

Na sreću, danas živimo u vremenu gdje je profesionalni coaching dostupan svim ljudima, a ne samo vrhunskim sportistima, bogatima, direktorima ili glumcima. Profesionalni coaching se aktivno primjenjuje u svijetu od 80-tih godina.

Ko su akteri u coachingu?

To ste vi i vaš coach. Vi kao klijent, i coach kao profesionalna osoba koja ima isključivu ulogu da bude za vas podržavajuća, inspirativna, empatična uz potpunu diskreciju kada su u pitanju informacije iz vašeg privatnog života.

Jedna od najznačajnijih vrijednosti coachinga je da coach neće i ne može da riješi vaš problem. Coach će vam pomoći da donesete isključivo najkorisniju odluku, jasno definišete šta želite, da vam pomogne i podrži vas da jednostavnije savladate sve prepreke i da ostvarite svoj cilj.

Kome je namijenjen coaching?

Coaching je za vas ukoliko imate željeni cilj, želite da napravite iskorak, da pređete sa sadašnjeg stanja u neko drugo željeno stanje ili odredište, ali jednostavno nemate jasan način (javlja se pitanje: kako?), niste svjesni svojih potencijala (uglavnom je prisutna rečenica: ja to ne znam ili ne mogu), i kao prepreke se javljaju različita uvjerenja (to je kada pretpostavljate, najčešće negativan, ishod vašeg iskoraka). Dođete u situaciju u kojoj maštate o željenom ishodu a preduzimanje akcije odgađate.

Neke od životnih situacija u kojima se ljudi nađu kada znaju da treba da idu naprijed ali ne znaju kako ili nemaju samopouzdanja su: promjena posla, preseljenje, preduzimanje novih navika kao što su trening, dijeta, edukacija, poboljšanje odnosa i komunikacije sa djecom, partnerom i drugim ljudima u svom okruženju, podizanje samopouzdanja pred ispit ili važan poslovni razgovor,  generalno donošenje bilo koje važne odluke,  gdje je potrebno da se oslobodite strahova i negativnih emocija koje vam predstavljaju poteškoće.

Koje su to teme procesa coachinga?

Kako se odvija coaching?

Coaching proces se obično sastoji od nekoliko coaching sesija u trajanju od sat vremena. Sesija je zapravo razgovor između vas i coacha koji se zasniva na uzajamnom povjerenju, gdje vi imate priliku da se iskreno otvorite i da budete ono što jeste. Razgovor ima fokus na vaše sadašnje stanje i definisanje jasne vizije vaše budućnosti.

Postavljanjem stručnih pitanja coach pokreće vaše „točkiće uma“ na novi način razmišljanja, tako da se coaching proces ne odvija samo na sesiji, nego i između sesija.

Prije početka coaching procesa poželjno je obaviti uvodni razgovor koji služi da se upoznamo, istražimo vaše aktuelne teme na kojima želite raditi i šta želite promijeniti, da osjetimo energiju i da vi kao klijent odlučite da li sam baš ja vaš coach.

Važno je naglasiti da uspjeh sesije, a samim tim coaching procesa, zavisi prvenstveno od vas. Od vaše otvorenosti tokom razgovora, posvećenosti i vašem ličnom radu dogovorenih zadataka između sesija. Broj coaching sesija određujete vi u zavisnosti od vaših tema i željenih promjena.

Moje coaching usluge

Ovaj program i moja podrška može da vas osnaži kako biste ostvarili svoj puni potencijal u željenim oblastima, unaprijedili svoj život, donijeli korisne odluke i postigli balans između privatnog i poslovnog života i što je najvažnije, da biste ostvarili rezultate koji za vas lično znače da živite ispunjen život.

Ovaj coaching program je izvanredan za vas koji ste emigrirali, odnosno živite u nekoj stranoj državi i za vas koji to želite u budućnosti.

Ukoliko vas ova tema zanima, kontaktirajte me neobavezno za informativni razgovor putem kontakte forme ili neke od društvenih mreža.

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]