O meni & blogu

google more inspiracija odmor fit zdrav zivotDobro došli na moj blog Fit, zdrav i ispunjen život

Blog je namjenjen vama generaciji 40+, vama sa odraslom djecom i izazovima koji prate aktuelnu životnu fazu. Za vas koji ste napunili 40 i nalazite se na novoj životnoj prekretnici gdje se pravi status karijere, ekonomije, ličnog života i zdravlja. Naravno, i vi mladji ste dobro dosli.

Moja vizija je da sa blogom inspirišem što više ljudi na fit životni stil. Biti totalno fit, danas nije trend, nego jednostavno način života. Ja imam pozitivan stav o životu i misljenje da nikad nije kasno za novi pocetak. Pridružite se i komentarišite, da dijelimo iskustva i inspiraciju.

Moje ime je Kornelija, imam 47 godina, i ja sam obična žena, nečija kćerka, sestra, supruga, majka, poslovni kolega, i radim kao administrativni radnik. U februaru 2018. godine sam počela svoju novu edukaciju NLP-neurolingvističko programiranje. NLP ima fenomenalan pristup komunikaciji, ličnom razvoju i relacijama izmedju ljudi.

Na ovim stranicama želim pisati o temama koje me interesuju i fasciniraju, i želim podijeliti svoja iskustva i ideje koje mene inspirišu kako živjeti ispunjen život. Slobodno vrijeme koristim za čitanje, predavanja i istraživanje fizičkog, psihološkog i duhovnog dijela našeg bića, koji predstavljaju jednu cjelinu i jedan život. Sve tri oblasti se moraju jednako razvijati i njegovati za fit, zdrav i ispunjen život.

Dan ne mogu da zamislim bez smijeha, šolje čaja i dobre knjige. Veliki sam zaljubljenik u putovanja, more, druženje, a dodajem i segment motivacija i pozitivna psihologija kao neizostavan dio mene. To ću podijeliti sa vama na stranici Inspiracija i putovanja.

Volim se uglavnom zdravo hraniti, redovno vježbati, trčati u prirodi i na taj način održavati svoje tijelo i um, što je po mom mišljenju ključ za fit i zdrav život, naročito u 40+ godinama.                   Na tom putu me možete pratiti na stranici Fit život sa 40+

Biti totalno fit obuhvata edukaciju i sticanje novog znanja, biti zadovoljan samim sobom, njegovati i čuvati svoje tijelo, uspješno se nositi sa svakodnevicom i stresom, biti svjestan svojih misli i osjećanja, i imati pozitivan pogled na život. To je put za ispunjen život.

 

Ukoliko imate prijedloge, primjedbe ili neku posebnu temu o kojoj želite da pišem ili želite ostvariti saradnju molim da se javite u komentarima ili na e-mail  ispunjenzivot.com@gmail.com

 

NAPOMENA: Zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa ovog bloga bez mog prethodnog odobrenja.