O meni

Moje ime je Kornelija, ja sam Profesionalni coach i certificirani NLP Practitioner.

Moj redovni posao je u državnoj administraciji, koji sa zadovoljstvom radim već godinama. Nakon dobijanja stalne dozvole boravka u Danskoj, ja sam iskoristila priliku da steknem dansko obrazovanje i završila trgovačko-ekonomsku školu, a zatim dodatnu edukaciju za državnu administraciju. Četiri godine ogromnog i posvećenog rada, na skromnim studenskim primanjima je bila cijena koju sam spremno platila da bi ostvarila svoj cilj i postigla lični i profesionalni napredak, zbog kojeg sam se i preselila u Dansku.

Moja dugogodišnja zainteresovanost za komunikaciju, lični razvoj i pozitivnu psihologiju me dovela do izvanredne metodologije NLP (Neuro lingvističko programiranje).

Tako je počelo moje novo životno poglavlje, nizale su se kvalitetne i profesionalne NLP i coaching edukacije, u Danskoj i na Balkanu. Sticala sam nova znanja, vještine i iskustva iz oblasti ličnog razvoja, komunikacije i coachinga. Plemenita profesija Profesionalni coach je postala moje novo zanimanje, a više o coachingu pročitajte na mojoj stranici.

Takođe sam konsulent na teme Mentalne emigracije, gdje pored brojnih edukacija koristim svoja lična iskustva sakupljana tokom 26 godina života u Danskoj  i uspješne integracije. Kroz individualni rad sa klijentima koji žive u nekoj stranoj državi ili žele da se presele, stručno obrađujem teme vezane za proces Mentalne emigracije i integracije u novu domovinu.

Pored izvanrednih profesionalnih uloga koje sam kreirala u svom 48- godisnjem životu, privatno sam nečija kćerka, sestra, supruga, majka, kolega, prijatelj… Dan ne mogu da zamislim bez smijeha, šolje čaja i dobre knjige.

Veliki sam zaljubljenik u edukacije, putovanja, more i druženje. Jedna od fenomenalnih stvari koje sam kreirala u svom zivotu je da sam spojila odlazak na edukacije sa putovanjima, tako da istovremeno i učim i putujem. Na taj način živim svoje životne vrijednosti edukacija i putovanja.

Neizostavan dio mene je redovno vježbanje i trčanje u prirodi, jer je održavanje zdravlja i vitalanosti visoko na mojoj listi prioriteta.

Još jedna moja važna životna vrijednost je harmonija između karijere, porodice, rekreacije i uživanja. Nastojim da je živim svakodnevno, jer se tako osjecam u skladu sa naslovom mog bloga Ispunjen život.

Na svom blogu pišem o temama iz svakodnevnog života o kojima sam naučila kroz kvalitetne edukacije, a prvenstveno o ličnim iskustvima koja su mi često bila teška i izazovna, a često inspirativna i radosna.

Kako sam prevazilazila i rješavala životne izazove? Kako sam prihvatala životne promjene? Kako sam naučila da slavim male uspjehe i da volim život? To su moje lične priče i vjerujem da vam mogu biti korisna inspiracija i ohrabrenje za vaše životne promjene koje ce vam unaprijediti život.

Zašto radim kao profesionalni coach i konsulent za emigrante?

Moja vizija: Ja sam uspješan coach i konsulent koji posvećeno radi sa ljudima i osnažuje vas da kreirate ispunjen život po svojoj mjeri. Slogan mog bloga  ,,Kreirajte ispunjen život po svojoj mjeri” postaje zaista dio vašeg života tako što će biti primjenjen u vašoj stvarnosti. Kako kreirati ispunjen život zavisi od okruženja, države stanovanja, ciljeva, vještina, ličnih vrijednosti i uvjerenja, ali je prvenstveno lični i individualni proces svake osobe.

Moja misija: Plemenita profesija profesionalni coach mi omogućuje da svim srcem radim sa ljudima širom svijeta, koji žele da se razvijaju lično i profesionalno, nauče da se suočavaju sa izazovima i žive ispunjen život. Važna osobina ovih ljudi je spremnost na promjenu i napredak, a zatim odluka na saradnju samnom, svojim coachem koji će ih voditi kroz taj proces. Svakom klijentu pristupam sa poštovanjem, uvažavanjem, a stil mog coachinga je nježan, posvećen i energičan kada je to potrebno.

Kao vaš coach, ovdje sam da zajednički pronađemo i riješimo sve vaše izazove.

Kornelija Kozomara, Profesionalni coach